Een kleurrijk ontdekboek
voor en over alle kinderen van deze wereld!‘Hé, wie ben jij?’ is een kleurrijk geïllustreerd kinderboek dat kinderen vanaf 2,5 jaar
laat kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld.
In het grote (A3 formaat) en stevige prentenboek met kartonnen bladzijden,
nemen twintig kinderen je mee door hun leven.
‘Hé, wie ben jij?’ is een interactief kinderboek dat kinderen stimuleert om de diversiteit in de wereld te ontdekken, door zelf op zoek te gaan naar antwoorden op de vragen die gesteld worden.
Met behulp van de kaders op iedere pagina kun jij je kind tegelijkertijd
helpen zichzelf en zijn plek in de wereld te vinden.
De twintig kinderen en jouw eigen kind geven in de zeven hoofdstukken antwoord op deze vragen:
Polynesie - Nana

Hé, wie ben jij?


In dit hoofdstuk stellen alle twintig kinderen zich voor en is er ruimte voor jouw kind om zichzelf voor te stellen. Wie is hij? Hoe heet hij? Hoe ziet hij eruit? Lijkt hij op een van de twintig kinderen? Wie heeft dezelfde kleur haar? Of dezelfde kleren?
He waar woon jij - India

Hé, waar woon jij?


In dit hoofdstuk nemen de kinderen je mee naar hun huis. Kunnen jullie ontdekken wie in die hele hoge flat woont? En wie woont in het huis gemaakt van poep en modder? En in wat voor huis woon jij zelf? Lijkt dat huis op een van de andere huizen? In wat voor huis zou je willen wonen?
He met wie leef jij - Tanzania

Hé, met wie leef jij?


Sommige kinderen wonen met hun hele familie bij elkaar, opa's, oma's, tantes, ooms, neefjes en nichtjes. Maar sommige kinderen wonen alleen met hun moeder of met hun twee papa's. Met wie leef jij? Wie woont er bij jou in huis? En bij wie ben jij vaak? Of wie is er vaak bij jou? Welk gezin lijkt het meest op dat van jou? Of dat van je vriendje?
 
He wat doe jij - Japan

Hé, wat doe jij?


Wat kinderen doen hangt vaak af van het land of de cultuur waar zij in wonen. In Bolivia helpt Helena haar moeder met het spinnen van de wol, maar er zijn ook kinderen die zo dicht bij de zee wonen dat ze iedere dag gaan zwemmen of surfen. En jij? Wat doe jij het liefst? Help jij je papa of mama ook wel eens? Waarmee? En als je gaat spelen, wat doe je dan graag?
He wat eet jij - Marokko

Hé, wat eet jij?


Ieder kind heeft zijn favoriete gerecht. En dat verschilt per land en cultuur. In Japan eten de kinderen graag vis en rijst. Dat eten ze met stokjes. Kun jij dat ook? Wil je weten wat de kinderen in Bolivia eten? Zoek dan naar de soep van gekleurde aardappels! En jij? Wat eet jij graag?
He hoe ga jij - Argentinie (vader zonder hoed)

Hé, hoe ga jij?


Ga jij altijd op de fiets ergens naartoe? Of ga je met de auto net als Mohammed? Suni uit Thailand gaat met de trein en Lorenzo mag soms met zijn vader mee op het paard. Veel kinderen gaan lopend overal naartoe. Kun jij ontdekken wie?
Lapland - Mik

Hé, hoe praat jij?


Weet jij hoe je hallo zegt in wel 20 talen? Of dankjewel? En hoe zegt jij altijd hallo? Zwaai je daarbij, of geef je een hand? Op hoeveel manieren kun jij dankjewel zeggen?


Producten die bij ‘Hé, wie ben jij?’ worden ontwikkeld zijn:

Zelf alvast aan de slag? Klik hier!

Bij 'Hé, wie ben jij?' ontwikkelden wij 12 activiteiten waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Alle activiteiten zijn gebaseerd op één van de karakters uit het boek!