Hé, wie ben jij?
19 februari 2021
Even voorstellen… Lynette
24 februari 2021

Hoewel ik in bijna alle landen uit “Hé, wie ben jij?” ben geweest, staat Rusland nog altijd op mijn verlanglijst. Het lijkt me boeiend om dat land te ontdekken en uit te vinden hoe de mensen daar nu echt zijn.

Een klein glimpje mocht ik daarvan al opvangen toen ik onlangs een ontzettend leuk Oekraiens-Russisch gezin interviewde. Vader komt uit Rusland, moeder uit de Oekraïne.

Zij vertelden mij over hun leven daar en hoe zij in onze vinex-wijk in Nederland terecht waren gekomen en daar twee dochters hadden gekregen. Ik vond het leuk te horen dat bepaalde Russische gewoonten in hun gezin nog altijd een rol speelden. Zo is het in Rusland gebruikelijk dat kinderen flink sporten en muziek maken.

Dat was dan ook wat ik Boris, het jongetje uit Rusland graag wilde laten doen. En zij vertelden mij over de Russische ‘Bevrijdingsdag’, die daar de ‘Dag van de Overwinning’ wordt genoemd. Ook die zul je terug zien in een van de hoofdstukken van “Hé, wie ben jij?”.

Ben jij al eens in Rusland geweest? Hoe was jouw ervaring? Wat zou jij jouw kind willen leren over Rusland? Of wat wil je kind weten over Rusland? Deel het met ons op instagram!

 

[layerslider id=”24″]

Comments are closed.