Hé, wat doe jij?
19 maart 2021
Denk jij mee over ons nieuwe platform?
23 maart 2021

Als er iets is dat ik heb geleerd van al het reizen dan is het wel dat kinderen weinig nodig hebben om plezier te maken.

In 2017 reisde ik met mijn gezin door Nicaragua. Nicaragua is een van de armste landen van Latijns Amerika. En dat merk je ook wel als je er rondreist. De wegen zijn niet goed onderhouden, mensen wonen in vervallen huizen en kinderen dragen kapotte kleding.

Als je zelf niet veel te besteden hebt, dan is speelgoed duur. En als je als kind niet veel speelgoed hebt, dan word je creatief en maak je iets van de spullen die je wel hebt. Dat zag ik ook in Nicaragua. Op een gegeven moment liepen wij door Granada, een kleine stad met een mooi centrum. Maar al een paar straten buiten dat centrum zie je dat de welvaart is voorbehouden aan maar een klein deel van de inwoners. In een van die straten, vol met gekleurde huizen zag ik groepjes kinderen. Soms voetballend met een lege waterfles (bij gebrek aan een bal), maar ook rennend met een stok achter het wiel van een fiets. En overal hoorden we vrolijk gelach.

Het viel zelfs onze kinderen (toen 6 en 8) op dat de kinderen niet speelden met speelgoed, maar met iets dat ze zelf hadden gemaakt.

Hoe spoor jij je kinderen aan tot creativiteit? Wat heb jij wel eens gemaakt met je kind of kinderen uit je groep of klas, van afval? Deel je tips met ons via instagram of plaats een reactie hieronder!

 

Het grote ontdekboek ‘Hé, wie ben jij?’ wordt op 21 mei 2021 gepubliceerd. Wil jij alvast jouw exemplaar bestellen? Plaats dan een pre-order in de shop!

[layerslider id=”24″]

Comments are closed.