Even voorstellen… Shanti
2 december 2020
Samen thuis aan de slag met diversiteit
6 december 2020

Boris wil later, net als zijn vader, vrachtwagenchauffeur worden.

Heel af en toe mag hij al met hem mee. Ze rijden dan heel lang een brengen overal spullen. Zo’n vrachtwagen spreekt bij heel veel kinderen tot de verbeelding en is dus perfect om over de fantaseren.

Leuk is het als je een grote, lege doos hebt. Misschien heb je er nog één die is overgebleven van de online bestellingen? Die lege doos wordt de vrachtwagen. En jouw kind kan met die vrachtwagen overal naartoe.

Laat het vooral aan zijn/haar fantasie over waar hij/zij naartoe gaat. Helemaal in lijn met Sinterklaas en de papa van Boris, kan jouw kind pakketjes gaan bezorgen, kadootjes bijvoorbeeld.

Welk kado brengt hij waar naartoe?

En probeer hem/haar dan te triggeren buiten de naaste familie en vrienden te denken. Begin dichtbij, maar breng het steeds verder van hem/haar af. Dus eerst “Waar woont oma en welk kado breng je haar?”. En dan “Waar woont de koning en welk kado breng je hem?”. En vervolgens “Laten we naar Afrika rijden, hoe komen we daar? Hoe gaat de weg? Wat komen we tegen? En welk kado nemen we mee voor de mensen daar?”

 

[layerslider id=”23″]

Comments are closed.