Mika heeft 2 papa’s en dat is hartstikke gewoon
16 november 2020
Even voorstellen… Helena
18 november 2020
Toon alles

Hoe kies ik de illustrator voor mijn kinderboeken?

In deze video vertel ik (Monique Tekstra-van Lochem) je over hoe ik de illustrator voor mijn kinderboeken kies. Maar bovenal vertel ik waarom Priscilla Bechan de perfecte illustrator voor “Hé, wie ben jij?” is!

 

Gevoel

Als ik een kinderboek schrijf heb ik daarbij een bepaald gevoel. Een gevoel dat ik erin leg en een gevoel dat ik wil overbrengen. Ik kan zelf helemaal niet tekenen, dus moet ik altijd iemand zoeken die dat gevoel kan verwerken in de afbeeldingen.

Ergens in mijn hoofd heb ik dan ook al wel een beeld van hoe die illustraties eruit moeten zien, maar dat kan ik niet benoemen. Wel kan ik de scenes omschrijven die ik graag geïllustreerd wil hebben.

 

Oproep op Facebook

Bij het zoeken van een illustrator voor “Hé, wie ben jij?” heb ik heel praktisch een oproep geplaatst op Facebook. daarop reageerden verschillende illustratoren. Van ieder van hen heb ik hun werk bekeken en bij een aantal leek de stijl aan te sluiten bij het gevoel dat ik zocht bij “Hé, wie ben jij?”.

 

Priscilla Bechan

Uiteindelijk koos ik voor Priscilla Bechan, omdat zij in haar illustratiewerk al veel diversiteit laat zien. Bovendien zijn haar illustraties zowel schattig als ook stoer. Ze gebruikt mooie kleuren en ze vindt het leuk om een beetje humor in een illustratie te leggen. En daar hou ik van en kinderen al helemaal. Een afbeelding mag ook grappig zijn.

Dat alles samen maakt dat de illustraties voor “Hé, wie ben jij?” niet alleen fictieve tekeningen zijn, maar vooral ook herkenbare kinderen en situaties met hier en daar een grapje.

Comments are closed.