Making of… het huis van Mohammed
22 januari 2021
Even voorstellen… Mana
27 januari 2021

In 2018 reisde ik door Israel. Het stond al lang op mijn lijstje eens naar het land te gaan waarover ik op mijn christelijke basisschool zoveel verhalen had gehoord en ik vond het dan ook ontzettend bijzonder om rond te lopen op grond die door drie grote wereldreligies als heel belangrijk en heilig wordt beschouwd.

Ik was in Israel met mijn tante, die net als ik, ook heel geïnteresseerd is in godsdienst en met name het Jodendom. In het oude deel van Jeruzalem is die godsdienst op straat heel zichtbaar. Joodse mannen en vrouwen, vaak met hun hele gezin, lopen daar het plein bij de klaagmuur op en af en wandelen door de nauwe straatjes.

Het Joodse volk ziet het als hun opdracht om zoveel mogelijk nakomelingen voort te brengen, zodat zij blijven voortbestaan en hun aantal weer op die grootte te laten komen waar het was voor de holocaust. Je ziet dan ook overal grote gezinnen bestaande uit vader, moeder en vaak wel 6 of 7 kinderen.

Net als het gezin van Yael uit “Hé, wie ben jij?”. Hoe groot is jouw gezin? Zou jij graag een groot gezin hebben? Of zou je kind meer broertjes of zusjes willen? Of vindt hij/zij het wel prima zo? Laat het weten via instagram!

 

[layerslider id=”24″]

Comments are closed.