Happy New Year!
1 januari 2021
Even voorstellen… Mika
6 januari 2021

In 2018 reisde ik met mijn gezin door het oosten van Australië. Het was een waanzinnig mooie reis. Niet alleen vanwege het prachtige en afwisselende landschap, maar vooral vanwege de mensen. Australiërs zijn ongelofelijk vriendelijke en sociale mensen. En dat zie je onder andere in hun barbecue-cultuur.

In heel veel parken, op campings en op andere plekken waar je bij mooi weer bij elkaar komt, staan barbecues voor openbaar gebruik. Het idee is dat als je op zondagmiddag (of welke middag dan ook) lekker van de zon geniet in het park, je aan het einde van de dag de barbecue aan kunt steken. En dat gebeurt dus ook.

Barbecues worden met elkaar gedeeld, ook al ken je elkaar niet. En worden bovendien keurig netjes achter gelaten. Het is echt een sociaal gebeuren, waarbij iedereen het gezellig heeft. Ik vond dat prachtig om te zien.

En sinds die reis is de barbecue voor mij lang niet meer alleen maar een apparaat waarop je je eten warm maakt in de zomer, maar vooral een sociale plek, waar je met elkaar een fijne middag of avond deelt. Barbecuen jullie vaak als het mooi weer is? Wat vinden je kinderen daarvan?

 

[layerslider id=”24″]

Comments are closed.