Waar ben jij dankbaar voor?
26 november 2020
Haal diversiteit in huis!
30 november 2020

Vorig jaar zomer was ik in Dubai. We maakten er een stopover van een paar dagen na onze reis door Australië. Het viel me op dat ik zoveel gezinnen zag, vaders, moeders en hun kinderen. Allemaal prachtig, netjes gekleed, lekker aan het shoppen in de airconditioned winkelcentra.

Maar daarnaast zag ik ook veel nanny’s. Nanny’s die van oorsprong duidelijk niet Arabisch waren. Onze gids vertelde dat in veel gezinnen zowel vader als moeder een mooie carrière hebben en daarom de zorg voor de kinderen overlaten aan een nanny uit de Filipijnen of Nepal bijvoorbeeld. Ze verzorgt de kinderen de hele dag en doet leuke dingen met ze.

Naast dat ik schrijf heb ik ook een gastouderbureau en ik zag dus wel overeenkomsten met mijn gastouders in Nederland. Toch was het duidelijk dat het takenpakket van de nanny veel uitgebreider is. De nanny neemt echt de rol van vader en moeder over.

Toch hebben ook veel gezinnen hier vaak wel een oppas die voor de kinderen zorgt als papa en mama weg zijn, of gaan de kinderen naar een kinderdagverblijf. Dus ondanks dat de invulling van de taak van een nanny in de Verenigde Arabische Emiraten misschien anders is dan die van een oppas, gastouder of kinderdagverblijf hier, zien kinderen veel meer een overeenkomst en vond ik het leuk en zinvol een gezinssituatie op te nemen waarin een au pair een rol speelt.

Comments are closed.