Een grappige kinderboekenreeks
over een broer en zus die samen de wereld ontdekken.

Portret jongens in Maleisie

Kinderen

Noor en Quint zijn broer en zus. Samen reizen zij in ieder boek naar een ander land en beleven avonturen met hun vriendjes van daar.
Portret jongetje Tanzania

Culturen

Door een tijdje bij hun vriendjes te logeren beleven de kinderen grappige avonturen en leren ze over de cultuur en manier van leven.

De 'Noor & Quint' boeken zijn geschreven om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar (groep 3).
Vanaf 8 jaar (groep 5) kunnen de kinderen ook zelf de boeken lezen.

In ieder verhaal reizen broer (Quint) en zus (Noor)
samen naar vriendjes en vriendinnetjes in een ander land.
Tijdens de logeerpartij beleven ze soms spannende en vaak grappige avonturen.
Ondertussen leren ze over de cultuur, het geloof en het leven van hun vrienden.

Achterin ieder boek wordt aanvullende achtergrondinformatie gegeven
over het land en de cultuur waarin het verhaal zich afspeelt.
Ook zijn daar tips voor verdiepende gesprekken en activiteiten met de kinderen te vinden.

De volgende delen worden in het najaar van 2020 verwacht:

Noor & Quint in Japan
Het vriendinnetje van Noor & Quint, Fuko, heeft over een paar dagen een spannend examen. Hiervoor moet ze hard trainen. Noor, Quint en haar broertje Masaki gaan met haar mee. Tijdens de training leren de kinderen dat je van iedereen, hoe jong of hoe oud ook, kunt leren. En ze leren over beleefdheid, discipline en concentratie. Dan is het examen van Fuko, zou ze het halen?
Noor & Quint bij de Sami in Lapland
In Lapland is het zo koud dat het meer naast het huis van hun vriend Petri bedekt is met een dikke laag ijs en sneeuw. Petri vindt dat fijn, want hij doet binnenkort, samen met zijn rendier, mee met een speciale skiwedstrijd. Zijn opa vindt dat maar niets en neemt de kinderen met een heel speciaal voertuig mee het bos in. Daar horen en zien ze iets heel bijzonders...
Noor & Quint bij de Quechua in Peru
Als Noor en Quint aankomen bij hun vrienden Hilaria en Octavio is het wolseizoen in volle gang. De meisjes helpen vader en moeder met het knippen van de wol van de alpaca's. Maar de jongens zien hoe jonge lammetjes aangevallen worden door een vos. Zou het hen lukken om samen met de grote condor de dieren te redden? En waar is oma ondertussen toch mee bezig?
Noor & Quint bij de Masai
Bij de Masai familie van Abu en Nataana helpt iedereen mee. De geiten moeten grazen op het stuk grond verderop en er moet water worden gehaald bij de rivier. De Masai zorgen goed voor hun dieren want die geven hun alles wat ze nodig hebben. Zelfs de poep wordt gebruikt, dat ontdekken Noor en Quint ook...
Noor & Quint bij de Aymara in Bolivia
Als het lange tijd niet regent dan groeit er weinig eten in de bergen waar Gabi en Fidel, de twee Aymara kinderen wonen. De buurman, die bovenop de berg woont, heeft zelfs helemaal geen eten meer. En dus geven de kinderen wat eten aan hem. Maar die buurman blijkt geen gewone buurman te zijn. Het is een speciale buurman die ervoor kan zorgen dat het weer gaat regenen. Maar wat heeft die uitgerekte kikker daar nou mee te maken?
Noor & Quint in een Tibetaans klooster
Tenzin, het vriendje van Noor en Quint, woont in een Tibetaans klooster in India. Hij leert daar dat hij braaf en aardig moet zijn, maar dat valt niet altijd mee. Zeker als het feest is en er heerlijk eten wordt gekookt in de keuken. Samen met Noor, Quint en zijn neefje Chimmi gaat Tenzin op onderzoek uit.VERWACHT: NAJAAR 2020


Producten die bij de Noor & Quint boeken
worden ontwikkeld zijn:

Lesmateriaal

In aanvulling op de tips voor gesprekstof en activiteiten die achterin ieder boek worden gegeven, wordt ook lesmateriaal ontwikkeld dat gebruikt kan worden in de groepen 3 t/m 6 van het primair onderwijs.

Spellen

Een groot bordspel waarmee je met de hele familie Noor en Quint achterna kunt reizen. En een kwartetspel vol interessante en grappige weetjes over de landen en culturen die Noor en Quint hebben bezocht.
 

Video's en app

Kinderen tussen de 6 en 10 jaar brengen veel tijd door op een tablet of een ander beeldscherm. Op die manier is de wereld onder handbereik.
Daarom willen wij graag een app ontwikkelen waarmee kinderen zelf op ontdekkingstocht kunnen over de de wereld en alles kunnen leren over verschillende culturen.
Ook willen wij graag korte documentaires produceren die kinderen laten zien hoe het leven van leeftijdgenoten in andere landen en culturen is.
Hiervoor is echter geld nodig.
Wil jij dit initiatief financieel of op een andere manier helpen realiseren?