MIJN VERHAAL


Al in groep 4 tekende ik van de vingers aan mijn hand poppetjes uit verschillende landen en culturen. Ik weet niet beter dan dat ik de wereld in wilde trekken. Ik wilde reizen om nieuwe landen te ontdekken en mensen te ontmoeten die heel anders leefden dan wij. En ik wilde weten waarom die mensen leefden zoals ze leefden. Nog voor mijn studie Culturele Antropologie, maar ook tijdens en daarna maakte ik reizen naar Afrika, Azië en Zuid Amerika en ontmoette ik de meest vriendelijke mensen en leerde ik over de meest boeiende culturen.

Dus toen ik moeder werd van mijn dochter Noor (2009) en zoon Quint (2011) wilde ik ook hen dolgraag vertellen over alles wat ik had meegemaakt en gezien. We kookten samen Aziatische en Zuidamerikaanse gerechten, ik leerde ze over verschillende gebruiken en liet ze in slaap vallen bij meditaties en Afrikaanse slaapliedjes.

Maar toen ik zocht naar kinderboeken over verschillende landen, merkte ik dat daarin vrijwel altijd dieren de hoofdrol speelden en niet die leuke, lieve, interessante mensen en kinderen die ik tijdens mijn reizen had ontmoet. En dus besloot ik ze zelf te schrijven.

Onbekend maakt onbemind en daarom geloof ik dat als je kinderen op een zo jong mogelijke leeftijd in contact brengt met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld, dit simpelweg deel uitmaakt van hun wereld. Kinderen kijken open en onbevangen naar alles en iedereen om hen heen. Zij zien wel verschillen, maar oordelen daar niet over. En hoe meer verschillende mensen, leefwijzen en culturen kinderen al op jonge leeftijd leren kennen, hoe normaler dit voor hen is.

Het is mijn missie met Antropokids om andere ouders en hun kinderen te inspireren en kennis te laten maken met die prachtige rijkdom van culturen en diversiteit in de wereld.

Ik kijk er naar uit jou hier bij Antropokids te ontmoeten!

Namasté,

Monique Tekstra-van Lochem

Doe je mee?Met Antropokids wil ik kinderen laten kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld.
En ik wil jou inspireren dat ook te doen, maar ik leer ook graag van jou!
Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen al op jonge leeftijd leren over het leven van leeftijdgenootjes dichtbij en ver weg kun je op verschillende manieren mee helpen.

Allereerst kun je op social media (Instagram of Facebook) laten zien wat jij doet om jouw kinderen te laten kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld.
* Luister jij met je kind naar Afrikaanse muziek?
* Doen jullie samen aan yoga?
* Koken jullie een Aziatisch gerecht?
* Leer je (met) je kind tellen in een andere taal?
Deel dit dan op jouw eigen social media account en tag @Antropokids. Wij delen dit dan weer op ons account en zo inspireren we elkaar!Je kunt ook op de volgende 3 manieren mee helpen: